Karamanın koyunu!


 

M. Kemal AYÇİÇEK – 4 Haziran 2007 

 

Toplum mühendisleri(!)nin gayretlerinin sağ cenahtaki girişimleri Anavatan Partisi Lideri Erkan Mumcu’nun köprüleri haklı olarak atmasıyla suya düştü. Sol cenahta da zaten o mühendislerin istediği gibi bir birliktelik oluşamadı ve sol bağımsız adaylıklar gündeme geldi. Milletvekilliği adaylık sıralamalarının ardından da biraz sarsıntı yaşandıktan sonra alalaceleye gelmiş bir seçimde istenen sonuç alınamayacak. Yazık, oysa o mühendisler hem de yüksek mühendisler, az çalışmamışlardı, emekleri boşa gidecek!

 

Siyaset duayenlerinden eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Ankara’da Güniz sokaktaki çalışma ofisinde kimi görüşmelerde bulunuyor. Son olarak da CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı kabul etti. Ne konuştukları çok da önemli değil ama hani “karamanın koyunu sonra çıkar oyunu” diye bir tabir vardır, bende onu anımsattı. Demirel’in Güniz sokak trafiğine iyi bakanlar, Türkiye’de son dönemde yaşananları daha sağlıklı yorumlar diye düşünüyorum.

 

 

Anavatan Partisi lideri  Erkan Mumcu, Ak Parti’den koparıldıktan sonra ona da Güniz Sokak’ta bir ofis tutulduydu. ardından da Anavatan Partisi ile DYP’nin birleşmeleri için git-gellerin ardından bu oluşum DP çatısı altında gerçekleştirilmek üzere her iki lider kamuoyu önüne açıklamalarda bulundular. Anavatan Partisi’nin genç ve dinamik lideri, günümüz şartlarında  haddinden fazla iyi niyetli ve dürüst bir kimlikle her türlü fedakarlığı yapıp, merkez sağdaki bu oluşum için adeta kellesini ortaya koydu. Hatta DYP’nin son kongresine katılıp bir de konuşma yaptı ama kendisine verilen sözler tutulmadı.

 

Evet, DYP kapandı ve DP kuruldu, çatı Demokrat Parti idi ama ya Demokrat Partisi’nin Genel İdare Kurulu, nasıl oluştu. Burada Anavatan’dan gelenler olmayacakmıydı. Anavatan’a “kapatın partinizi gelin” anlamına gelecek bir tuzak kurulmuştu, bunu Erkan Mumcu fark etti ve Anavatan Partisi’ni,  Demokrat Parti’ye yem olmaktan son anda kurtardı.

 

DYP kapatıldıktan sonraki gün İçişleri Bakanlığına bir yandan Mehmet Ağar’ın adamları bir yandan da Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in adamları yeniden DYP kuruluş dilekçesi vermek için gitmediler mi? Hatta bakanlık içinde bu iki grup, tartışmadılar mı? DYP’yi biz kurduk kavgası yapmadılar mı? Neydi tüm bunların anlamı? Demokrat Parti, ne kadar gerçekçi bir projeydi? Madem merkez sağın merkezi birleşme yeri olacak o halde neden DYP yeniden kurduruluyordu! Tüm bunlar eğer bir oyun değildiyse, Anavatan Partisi daha kongresini toplamadan neden aceleyle bu girişimler hem Mehmet Ağar ve hem de Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e yakınlığı ile bilinen kişilerce kurulmak istendi.Tabi sunuç, kamera kayıtlarının incelenmesinden sonra Demirel’e yakın kişilerin Mehmet Ağar’a yakın kişilerden 5 dakika önce  DYP’yi kurduğu kabul edildi.

 

Şimdi siz Anavatan Partisi’nin genel başkanı olsaydınız böyle bir tuzağa düşermiydiniz? İşte Erkan Mumcu da düşmedi tuzağa ve partisin kapanmasını önledi. Ha şimdi baraj aşar mı aşamaz mı sorunu yaşayacak ama bun sadece Anavatan Partisi yaşamayacak ki, aynı sorun Demokrat parti için de sorundur. Kaldı ki, CHP zaten DYP ve Anavatan’ın gerçekleştiremediğini kendi üzerine vazife edindi ve yerine getiriyor. Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in kardeşinin eniştesi İlhan kesici’den Anavatan’da genel başkanlık adaylığı yapmış Lütfullah Kayalar bile CHP listelerinde yer almadı mı?

 

Tüm bu gelişmelerin kaynağının Güniz sokak olduğu herhalde su götürmez bir gerçektir. Demek ki bu ülkede bazı toplum mühendislikleri yüksek mühendislik de gerektiriyormuş! Şimdi ileri de olacaklar şaşırtmasın sizleri, Cumhurbaşkanını halkın seçmesinin önü açıldıktan sonra bakın bakalım CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı kim olacak? Bence o da Güniz Sokaktan çıkacak, çünkü Güniz sokak, Demokrasi bereketi saçıyor tüm ülkeye, hatta Azerbaycan’a da saçacaktı da birileri bunu önledi!

 

Mehmet Ağar’a gelince, onunda iyiniyetinden zerre kadar şüphe etmiyorum ama tüm bu gelişmeler de Mehmet Ağar’ı aşan olaylar yaşanmıştır. DYP’nin hatta AP’nin ağır taşlarının Mehmet Ağar’ı kamuoyu önünde zor durumda bıraktığını düşünüyorum. Aşılamayan eski kalın kin ve nefret odakları, ülkenin menfaatlerinden ziyade kendi menfaatlerini ön planda tutarak, iyi niyetli gayretlerin heba olmasına yol açmıştır. Bunun bedelini yine kendileri baraj altında kalarak ödeyeceklerdir. Kalın sağlıcakla.

 

Not : Bu yazım aynı zamanda  www.karadenizolay.comwww.kuzeyhaber.com  , http://www.hizmetgazete.com ve Hizmet Gazetesi’nde yayınlanmaktadır.(mka) Foto Galeri

Yorum bırakın