İki buçuk partili meclis!


M. Kemal AYÇİÇEK 11 Haziran 2007

Anavatan iyiniyetinin kurbanı oldu. Demokrat parti, ard niyetinin ( ya da eski silahşörlerinin kaprislerinin) kurbanı oldu. Saadet Partisi, statükosunun, Büyük Birlik Partisi zaten büyüyemeyen dar düşüncesinin, Haydar Baş’ın partisi kendi kuvayi milliyecilerinin derken geriye kala kala bir MHP, CHP ve Ak Parti kaldı. Buçuk olan parti ise eski başbakan Mesut Yılmaz ve partisini bırakıp bağımsız aday olan Muhsin Yazıcıoğlu ile Meclise girecek bağımsız milletvekillerinin oluşturduğu blok olacak. Kısaca Meclis, iki buçuk partiden oluşacak!

Kamuoyu araştırmaları falan değil benim bu kanaati edinişim, gözlemlerim bunu söylüyor. İyi de saydığım partilerden mesela MHP ve CHP dedim ama bir açıklık getirmedim. MHP ve CHP, artık sistemin değişmemesi gerektiğini söyledikleri için söylem birliği içindeler. O zaman o partilere oy verecek olan seçmen, ister istemez bu partilerden birine yüklenecek! Öyle ya farklı söylemleri olmadığına göre CHP’de DSP’den destek gördüğüne göre o kesimdeki ana parti CHP olmuş oluyor, Cumhuriyetçi diye kısaca tanımlayabileceğimiz bu anlamdaki iktidar karşıtları da topyekün CHP’ye yüklenelim diyecek ve MHP’nin bir çok gönüllüsü de belki kerhen CHP’ye oy atacak! Böylece burası da tek parti halini alacak!

Ak Parti tüm karşıtlarının ağır ithamları olacak olsa da sadece Genel Kurmay Başkanlığı’nın web sitesine koyduğu aylık rutin bildirileri sayesinde normalde almaması gereken oyu alacak ve elbette yine TBMM’de en büyük grubu olan parti olacak.”iki buçuk parti” ifadesi bana ait bir ifade değil, bunu 8.Cumhurbaşkanımız Rahmetli Turgut Özal dile getirmişti. “Türkiye’de siyaset iki buçuk partili hale gelecek” demişti.
İşte tam da O’nun sözünü ettiği gün 22 Temmuz 2007 seçimleri olacak….devamı
için

Yorum bırakın